Europese LEADER-subsidie in Het Groene Woud
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Deze e-mail online bekijken. 20 december 2023
 
 
 
 
     
 
 

 

PRACHTIG NIEUWS! Europese LEADER-subsidie in Het Groene Woud


Projectideeën die bijdragen aan een gezonde werk- en leefomgeving in Het Groene Woud maken kans op een Europese subsidie om ze daadwerkelijk uit te voeren. Het gaat om de zogenoemde LEADER-subsidie. Hiermee stimuleert de Europese Unie inwoners, bedrijven en organisaties samen te werken aan een leefbaar, duurzaam en economisch krachtig platteland. Stichting Landschap Het Groene Woud nodigt inwoners, bedrijven en organisaties uit om hiervoor projectideeën in te dienen. Ook voor vragen, advies en ondersteuning staan we voor je klaar, zowel bij het verkennen van je mogelijkheden als bij de aanvraag van de LEADER-subsidie.

 Wat is LEADER?

Het LEADER-programma is onderdeel van het Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 2023-2027 (GLB 23-27). Het is gericht op ‘brede plattelandsontwikkeling’. Daar hoort een subsidie bij voor projecten die deze ontwikkeling een impuls geven. Reden: landelijke gebieden in heel Europa – en daarmee ook in Het Groene Woud –  kunnen wel wat versterking gebruiken voor het behouden en verstevigen van de leefbaarheid, het voorzieningenniveau, de biodiversiteit, de landschapskwaliteit en de sociale samenhang. Door hier een subsidie voor beschikbaar te stellen, ondersteunt ‘Europa’ op lokaal niveau de uitwerking ‘van projectidee tot plan’. LEES MEER >

 

 

 

 


De website van Het Groene Woud is vernieuwd


Het vertrouwde adres www.hetgroenewoud.com blijft ongewijzigd, maar verder is de website van Het Groene Woud behoorlijk veranderd. Een zogenaamde ‘landingspagina’ biedt iedere online bezoeker aan Het Groene Woud een keuze:
  • Kies voor GEBIED wanneer je wilt weten Wat, Waar en Wie Het Groene Woud is en welke natuurgebieden er te vinden zijn.
  • Kies voor ORGANISATIE wanneer je wilt weten wat Stichting Het Groene Woud en het Landschapsfonds van Het Groene Woud precies doen.
  • Kies voor PROJECT wanneer je wilt weten met welke projecten Het Groene Woud op dit moment bezig is of bij betrokken is en welke projecten vanuit Landschapsfonds Het Groene Woud op dit moment worden en in het verleden werden gesteund.
  • Kies voor TOERIST wanneer je Het Groene Woud bezoekt en wilt weten wat er toe doen is, waar mooi kunt wandelen of fietsen en waar je kunt eten of slapen.

Projectenkaart

Bovenaan alle pagina’s onder projecten staat een nieuwe projectenkaart. Deze projectenkaart heeft een archieffunctie en maakt het voor iedereen mogelijk om alle informatie over lopende en afgeronde projecten terug te vinden.

Deze projectenkaart maakt het ook mogelijk dat projectleiders, vrijwilligers en andere geïnteresseerde personen of organisaties met elkaar in contact treden om ideeën en ervaringen uit te wisselen. 

De projecten zijn onderverdeeld in vijf categorieën (waarbij aan een project soms meerdere categorieën zijn toegekend): Natuur en landschap (groen), Erfgoed (blauw), Educatie (oranje), Boeken (paars) en Voedsel (rood).

Meer over het gebruik van deze projectenkaart is HIER te lezen.

 
     
 
 
Volg ons op