Deze e-mail online bekijken. 24 mei 2019
 
 
 
 

Nieuwe wandel- en fietsroutes en de gratis app 'Routes in Het Groene Woud' beschikbaar – Wandel mee op zondag 26 mei

Er zijn in Het Groene Woud acht nieuwe wandelroutes en vijf nieuwe fietsroutes ontwikkeld, die allemaal terug te vinden zijn in de nieuwe gratis app Routes in Het Groene Woud. Alle routes starten vanuit Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde). Ter gelegenheid van de nieuwe routes kunnen aanstaande zondag 26 mei tijdens het Lentefeest in D’n Liempdsen Herd twee wandeltochten onder begeleiding van Gastvrij Liempde-gidsen worden gelopen. Alle andere routes zijn uiteraard ook te lopen.Tijdens het culinaire evenement Lekker Lennisheuvel kan diezelfde dag met behulp van de nieuwe app een puzzelroute worden gelopen.
Een groep vrijwilligers van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) heeft, in nauwe samenwerking met de landeigenaren, de routes ontwikkeld. De wandelroutes variëren in lengte van 7 tot 23 km en de fietsroutes van 27 tot 48 km. Alle routes voeren door het veelzijdige landschap van Liempde en de omringende dorpen. De routes zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant, Kloppend Hart van Het Groene Woud, gemeente Boxtel en SPPiLL. LEES MEER >

 
     
 

Op zoek naar de oorsprong van Woensel - CARE in Het Groene Woud start opgravingscampagne in Eindhoven

Komende zaterdag en zondag, 25 en 26 mei, start in Woensel een archeologisch onderzoek naar de oorsprong en ontwikkeling van deze Eindhovense wijk. Het onderzoek (ondersteund door Het Groene Woud) concentreert zich rond de Oude Toren en wordt uitgevoerd met inwoners uit de omgeving onder deskundige begeleiding van archeologen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het onderzoek in Woensel is onderdeel van het CARE-project (Community Archaeology in Rural Environments) in Het Groene Woud, een grootschalig gemeenschapsarcheologieproject dat eind april 2019 in het Nationaal Landschap van start ging met een opgravingscampagne in het buurtschap Aarle, gemeente Best.
LEES MEER >

 
     
 
 
Volg ons op