Deze e-mail online bekijken. 10 mei 2019
 
 
 
 

Brabants Goud in Het Groene Woud van start

ARK Natuurontwikkeling investeert de komende jaren samen met lokale partners en partijen in Het Groene Woud. Onder de naam ‘Brabants Goud in Het Groene Woud’ gaat de natuurorganisatie samen met terreinbeheerders, grondeigenaren, bewoners, gemeenten en anderen het gebied nog mooier maken voor mens én natuur. Donderdag 9 mei vond de projectaftrap plaats in Nijnsel, op een stuk grond nabij de Odaberg, het eerste perceel dat recentelijk door ARK werd aangekocht.
Een kleine tachtig vertegenwoordigers van betrokken partijen verzamelden zich gisteren in de Vresselse Hut in Nijnsel voor de startbijeenkomst.  Samen met onder meer het Groen Ontwikkelfonds Brabant, terreinbeheerders als Brabants Landschap en Staatsbosbeheer, gemeenten en grondeigenaren gaat ARK Natuurontwikkeling bijdragen om het Natuurnetwerk Brabant binnen Het Groene Woud te realiseren. Dit sluit aan bij de natuurambities van de provincie Noord-Brabant. “Via natuurlijke processen zetten we in op natuur die toekomstbestendig is”, aldus ARK-directeur Jos Rademakers. LEES MEER >

 
     
 

Zoek je nog geld voor jouw project? Kom langs tijdens onze fondsenavond op 4 juni, er zijn mogelijkheden!

Het Groene Woud kent een grote groep betrokken inwoners. Ben jij zo iemand? Heb je of ben je betrokken bij een goed idee om Het Groene Woud nog mooier, aantrekkelijker of leefbaarder te maken? Soms ontbreken de (financiële) middelen om de ideeën daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. Streekhuis Het Groene Woud wil je hierbij ondersteunen, bijvoorbeeld door het organiseren van bijeenkomsten. Daarom wordt er op dinsdag 4 juni een informatieavond over fondsen georganiseerd. Heb je een concreet projectidee? Is het moeilijk om voor de uitvoering van dit idee financiering te vinden? Er zijn talloze fondsen (in de provincie, maar ook elders in Nederland) die hiervoor mogelijkheden bieden. Wat zijn fondsen, hoe werken ze en op welke specifieke thema’srichten ze zich? Deze informatieavond biedt je de gelegenheid om hierover meer kennis op te doen.
LEES MEER > 

 
     
 
 
Volg ons op